Ulla-Maija Rouhiaisen ope-blogi

matkailun oppimispäiväkirja

urheilumuseoon ja korjaamolle (2)

Jätä kommentti

???????????????????????????????Olemme valinneet uuden Eurovaaliehdokkaan. Hän tuntee naiset ja naiset tuntevat hänet. Hän on rakastanut, hellinyt ja ihaillut, läpsinyt, töninyt, hakannut ja puukottanut. Hän on mies, isä, poika, dorka, mestari. Hän tietää urheilijana kaiken viinasta. (”Itse tuoppini jäljet mä tunnen” sanoi jo Tapio Rautavaara, kultamitalimies kahdessa Olympialajissa.) Hän on istunut linnassa ja putkassa. Hän on supermies, maailman kaikkien aikojen paras mäkihyppääjä. Hän on strippari, rokkitähti, elokuvatähti, kansikuvapoika, Uuraisten kunnallisvaltuutettu, filosofi. Hän on julkisuuden hallinnan Suomen mestari.  Hän on Matti Nykänen.

”Jokainen tsäännssi on mahdollisuus.”

http://www.magnumlive.fi/esiintyjat-ja-ohjelmat/pop-ja-rock/matti-nykanen/?snsrc=aws_dea03d923af08d71451243cad46c1b4222049679644&snkw=nyk%C3%A4nen%20matti&gclid=CP-ZnJK3qLsCFYZa3godmg8AYg

???????????????????????????????Urheilu on oppaan tärkeitä osaamisalueita. Urheilu yhdistää kansakuntia ja muodostaa rauhanomaisia taistelukulttuureja. Olympialaiset ja jalkapallon mm-kisat ovat maailman eniten seurattuja tapahtumia. – Myös matkailu yhdistää kansoja ja edistää rauhaa. Matkailua ja urheilua ei voi erottaa toisistaan.

Kuinka onnelliseksi asiakkaat tulevatkaan, kun opas kaukaisessa maassa onnittelee heitä oman maan urheilumenestyksen johdosta, varsinkin jos heidän joukkueensa on piessyt naapurimaan joukkueen.

Ja kuinka iloisiksi ulkomaiset asiakkaat tulevat, kun opas kertoo heille, ettei Suomen maajoukkue ole koskaan selvinnyt jalkapallon Euroopan mestaruuskilpailuihin, saati mm-tasolle. Tai kuinka hilpeinä asiakkaat ottavat vastaan tiedon, että Suomi on maailman neljän parhaan jääkiekkomaan joukossa ja yleensä aina se neljäs.

???????????????????????????????

Mutta tässä todiste, että on Suomi ollut myös paras – vuoden 1995 Jääkiekon MM-kultamitali. Ja vieressä hehkuu Susanna Rahkamon taitoluisteluasun pinkkiä helmaa. Rahkamo-Kokko, jäätanssi EM-kultaa ja MM-hopeaa samalta vuodelta.

???????????????????????????????Olympialaiset merkitsevät paljon enemmän kuin pelkkää suurta urheilutapahtumaa. Kaupalliset arvot ovat valtavat, uusia trendejä lanseerataan ja Olympialaisten järjestäjämaan valintaan vaikuttavat pitkän aikavälin suhdanteet kansainvälisessä politiikassa. Tutustuimme Urheilumuseossa Berliinin Olympialaisten propagandaan ja Helsingin 1952 Olympialaisten merkitykseen sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Suomi oli vuonna 1952 saanut maksettua sotakorvaukset Neuvostoliitolle, sodasta alettiin vähitellen selvitä ja suhteet alkoivat normalisoitua muualle maailmaan.

???????????????????????????????Urheilumuseo antoi meille kivat tehtäväpaketit. Ope sai oikeat vastaukset.

???????????????????????????????

Kuningas Jari Litmanen on Matin ohella tunnetuimpia suomalaisia urheilijoita. Hän on myös ihana. Hän teki komeinta uraansa Amsterdamin Ajaxissa. Hollantilaiset fanittavat Jaria edelleen, joten Jari kannattaa muistaa opastuksissa. Litmanen on pelannut myös Barcelonassa ja Liverpoolissa.

Nyt kuuluisin suomalainen fudiskingi on Bayer Leverkusenin valmentaja Sami Hyypiä. Eilen Leverkusen voitti Real Sociedadin 1-0 ja pääsi Mestarien liigan jatkoeriin. Hyypiä tarkoittaa huuhkajaa, joka on myös maajoukkueen lempinimi.  Huuhkajan siipien kärkiväli on 138–170 cm, se on valtava lintu.  Huuhkaja Bubi laskeitui Olympiastadionelle kesken Suomi-Belgia-ottelun kesäkuussa 2007. Tässä hienoja tunnelmia:

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/huuhkaja_olympiastadionilla_22609.html#media=22611

???????????????????????????????

Michelle Ronja ja Saara opiskelevat Urheilumuseossa.

???????????????????????????????

Sotshin Talviolympialaisissa 7.–23. helmikuuta 2014 suurimmat toiveet kohdistuvat lumilautailijoihin ja Mäkäräisen ampumahiihtosuorituksiin. Ehkä Suomen naiset hiihtävät myös hyvin. Urheilumuseossa on lautailunäyttely.

???????????????????????????????

Tässä on, Sara, se Jäähallikirja, jonka löysin Korjaamolta. Opastuksesi meni Nordenskiöldinkadun hallilla niin hyvin, ettet enää sitä varten tätä kirjaa tarvitse mutta ainaskin for your information.

Jatkoimme siis Urheilumuseolta Kulttuurikeskus Korjaamolle, jossa harjottelimme opastusta ja videoimme hienoja huitomisia: ”täältä löytyy, tuolta löytyy, sieltä löytyy, takaa löytyy ja edestäänkin löytää”. Kaikki löysimme jotain. ???????????????????????????????

Meri, Katja, Michelle, Anna-Sofia, Saara seuraavat.

???????????????????????????????

Aila aurinkoinen osaa. Aila oli ensimmäinen näyttökokeen suorittaja synkeänä joulukuun aamuna Senaatintorilla.

???????????????????????????????Tiia harjoittelee ja se kyllä kannatti. Hänen opastuksensa näyttökokeessa tällä viikolla Korjaamolla oli supertaitavaa. Tiia opasti englanniksi.

???????????????????????????????Katja treenaa Korjaamolla, mutta hän vei meidät jäätymään Kaivariin eilen. Näyttö meni loistavasti mutta myrsky meinasi viedä korvat päästä.

???????????????????????????????Anniina on asiantuntija ja opastaa rennolla otteella. Voimme oppia Anniinalta : Let it shine, älä piiloudu, anna loistaa.

???????????????????????????????Korjaamossa on erinomainen sushiravintola ja paljon tiloja erilaisia kulttuuritapahtumia varten. Alunperin Korjaamossa on ollut ratikkahalleja ja edelleen siellä ratikoita pörrää ja sijaitsee myös ratikkamuseo. Museoon pääsee ratikkalipulla. Tapasin ravintolassa Raoul Grunsteinin, joka on puuhannut Korjaamosta kiinnostavan paikan. Ehdotin hänelle yhteistyötä eräässä projektissa Senaatintorilla ja palaamme pian asiaan.

???????????????????????????????Korjaamossa purettiin juuri Nanna Suden näyttelyä, joten sen me missasimme. Sen sijaan näimme paljon huomiota herättäneitä kuvia presidentti Putinista. Tämä kuva pääministeri Medvedevistä ja presidentti Putinista ei ole ole propagandaa,???????????????????????????????vaan ottaa kantaa sukupuolivähemmistöjen syrjintään ja kriminalisointiin Venäjällä. Helsinki on listautunut Gay-friendly kaupungiksi. Lisätietoja Helsingin kaupungin matkailu- ja kongressitoimiston sivuilta osoitteesta: http://www.visithelsinki.fi/tule/tervetuloa-helsinkiin/helsinki-gay-matkailijoille

???????????????????????????????Löysin Korjaamon näyttelytilan takaosasta tällaisen hienon maalauksen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s