Ulla-Maija Rouhiaisen ope-blogi

matkailun oppimispäiväkirja

arkista arkeologiaa

Jätä kommentti

kymmenenvuosituhattaKiva kirja: Ojanen Eero, Jalonen Olli: Kymmenen vuosituhatta, Atena 2011.Hinta Rosebudissa 6 euroa. Kirjassa jokainen vuosituhat on kuvattu ihmisten kautta kahden sivun kertomuksena. http://www.atena.fi/kirjat/kirja/381

”Erikoista tässä historiankirjoituksessa on, että liikkeelle lähdetään 2000-luvulta ja edetään vuosisata kerrallaan 10 000 vuotta taaksepäin.

Kirja koostuu sadasta kertomuksesta, joiden kertojina puhuvat kunkin ajan ihmiset: piispa Henrikin kyytipoika, Huhta-kuningas tai syyllisenkatsoja. Tuhannen vuoden välein pysähdytään hengähtämään ja tasaamaan ajatuksia ajan juoksusta.

Unenomaiset, tunnelmalliset ja yksityiskohtaiset kertomukset näyttävät, miten ihmiset ovat eläneet, miehet ja naiset suhtautuneet toisiinsa ja eri-ikäiset kokeneet naapuriheimojen läheisyyden tai kylmenevän sään.”

SAMSUNGRichard oli liittänyt mielenkiintoisen jutun Facebookiin: http://www.medievalists.net/2013/11/22/grave-of-12th-century-warrior-discovered-in-finland/

”Metal detectors in the southern municipality of Janakkala were exploring a field when they came across a spear tip and an axe blade. After some digging, they discovered a broken sword and called in archaeologists from the National Board of Antiquities. The archaeologists continued the dig and found the well-preserved remains of a large man (180 cm or nearly 6 feet tall).

They also found two swords, one  that dates from  the Viking-era (800-1050 AD) and another that date from between 1050-1150 AD.”

miekatNämä miekat ovat Kansallismuseosta. Merkillistä miten ihminen osaa tehdä näitä tappovälineitä. Kokeilkaapa joskus pitää rynnäkkökivääriä käsissänne. Sen painossa on voimaa ja valtaa, se antaa pojalle puheenvuoron ja kaikki kuuntelevat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s