Ulla-Maija Rouhiaisen ope-blogi

matkailun oppimispäiväkirja

Sateella suunnitellaan suorimmat reitit

Jätä kommentti

On November the 12th in the morning the students visited Fazer. They enjoyed Swedish and a lot of sweets.

In the afternoon we met at the Central Railway Station in Helsinki to proceed with our training to guide in Helsinki. When stepping out of the Station we noticed that there was a very heavy rain.

– What does a guide do in a situation like this?

– She ( sometimes he, too) adapts the Plan B.

The guide would do the same tour but avoid the rain.  This is because the clients then later can not complain and claim back their money, because they have got all what they paid for and even the rain on top of it. When facing a Force Major– case, a storm or any other big incident then the situation has to be evaluated differently.  But a little rain makes a tour only more memorable.

And that´s what we did, we did not skip anything but the Senate Square that was our main target, but we enjoyed the Helsinki City Museum on Sofiankatu and learned a lot more of The Senate Square and Helsinki.

On the Railways Station square we got a little wet because we just could not let Aleksis Kivi sit alone there in the rain. We went to greet him and he gave us a miserable but lovely autumn poem in return:

mi_ikavyysIkävyys

Mi ikävyys,

mi hämäryys sieluni ympär

kuin syksy-iltanen autiol maall?

Turha vaiva täällä,

turha onpi taistelo

ja kaikkisuus mailman, turha!

En taivasta

mä tahdo, en yötä Gehennan,

enp’ enään neitosta syliini suo.

Osani vaan olkoon:

tietämisen tuskast pois,

kaik’ äänetön tyhjyys olkoon.

No, ystävät!

Teit’ kerranpa viimeisen pyydän,

oi! kuulkaat mitä nyt anelen teilt:

Tuonen-tupa tehkäät

poijan tämän asunnoks;

hän kätköhön mullan astuu.

Mun hautani

nyt kaivakaat halavain suojaan

ja peitol mustal se peittäkäät taas,

sitten ainiaksi

kartanostain poistukaat;

mä rauhassa maata tahdon.

Ja kumpua

ei haudallein kohokoon koskaan,

vaan multa kedoksi kamartukoon,

ettei kenkään tiedä,

että lepokammioin

on halavan himmeän alla.

(Kanervala, 1866)

ateneum

Ateneum on Suomen kansallisgalleria, jossa esillä pysyvässä näyttelyssä ovat kaikille tutut kansalliset maalaukset ja veistokset. Teemme erikseen kierroksen Ateneumissa in English.

ateneum_jarvenlumoOn out tour in Ateneum we shall learn more of the artist families who lived in the Lake Tuusulanjärvi area in the begnning of the 20th century. The families were; Aho and Soldan-Brofeldt, Eero Järnefelt, Pekka Halonen and Sibelius and they had a lot of interesting visitors. The smallest house in the Tuusulanjärvi area still existing in is the little cottage of Albert Stenvall, the brother of Aleksis Kivi. This is the place where Aleksis Kivi died and then he was  buried in the Tuusula cemetery.

kiven_hautaAleksis Kivi´s grave in the Tuusula cemetery is not under the weeping willow as he wished. But at least they planted a willow behind his statue in the Railway Station Square-  and just a secret for your eyes only: Usually every spring there is a birds nestin his hand that is hanging at the back of the chair of the statue at the shelter of the willow tree.

ateneum_theodoraSisällä Ateneumin kahvilassa on hienoja taideteoksia, tässä kopio Ravennan katedraalissa olevasta mosaiikista, jossa esiintyy Bysantin keisarinna Teodora  seurueineen.  Muistuttakaa, niin kerron lisää Teodorasta, hän aloitti uransa sirkuksessa.

Huomasimme Keskuskadulla olevan Alexander Penrosen mosaiikin,

Lähde ja lisätietoja : http://www.uuttahelsinkia.fi/fi/keskusta/rakentaminen/ydinkeskusta

akateeminen

Alvar Aaltoa taas: Akateeminen kirjakauppa.

Ja sitten olikin melkein joulu: Kankurin tuvassa Pohjoisesplanadilla on alakerrassa ainainen joulu ja yläkerrassa juhlitaan muumeja.

joulu_koristeita_opis

Verna ja Anniina Winter Wonderlandissa Kankurin tuvan joululuolassa.

joulu_koristeita_opis2Elina ja Aila, ihania joulutyttöjä.

joulu_koristeita_opis_kirjaKaari Utrio ja Kai Linnilä ova julkaisseet kirjan Finnish Christmas. Anniina opiskelee.

joulu_koristeita_opis3Meri ja Mirjami – tip-tap-tip-tap.

joulu_koristeita_opis4Taru on tuleva jouluopas.

muumitKomm ihåg att läsa Tove Janssons Mumin böckerna också på svenska.

iittala Pohjoisespalla ovat esillä Suomen tärkeimmät brandit, tässä Iittalan jouluikkuna.

havis_amandaHavis Amanda saa vuoden mittaan monta suihkua niskaansa, nyt vihmoi marraskuun sade ja tuuli oli voimakas lounainen.

jugendsaliJugend-salissa kaikki on jugendia eli art noveauta. Nykyään täällä on Aschanin kahvila ja täältä pääseekin suoraan Helsingin kaupungin matkailu- ja kongressitoimistoon. Sieltä opas voi hakea –  mitä? Ja kysyä vaikka mitä.

kaivari_kuva

Menimme sateelta suojaan Helsingin kaupunginmuseoon ja tutustuimme Hulluna Helsinki – näyttelyyn: http://www.hel.fi/hki/museo/fi/Museot+ja+n_yttelyt/Kaupunginmuseo. Tässä kuva hienosta piirroskartasta vuodelta 1952.

takiainenKaupunginmuseon toisessa kerroksessa on erillinen jugend-näyttely, Tämä ohdakkeen kuva on sieltä – jugend-tyylissä käytetään paljon luonto-aiheita.

Kaupungintalo oli kiinni, koska Namibian presidentti oli virallisella vierailulla Helsingissä ja tarvitsi taloa enemmän kuin me. Kaupungintalon lipputangoissa huomaat usein eri maiden lippuja – ne juhlistavat kulloisenkin maan virallista vierailua.  Kysy Kaupungintalon vakseilta mitä juhlitaan kulloinkin, jos et muualta saa selvää. Heille voi myös soittaa: 09 3101691.

Kaupunginmuseossa on esineitä vuoden 1918 sodan ajalta.

winchester

winchester_txt

Tällä sodalla on monta nimeä riippuen millaisessa poliittisessa tai historiallisessa yhteydessä asia mainitaan. Punaiset ja valkoiset taistelivat keskenään: Vapaussodassa, Sisällissodassa, Punakapinassa, Luokkasodassa, vuoden 1918-tapahtumissa jne. Englanniksi opas voi käyttää termia The Interior War.

yliopisto_opisTässä hieno luokkakuva tulevista akateemikoista Helsingin yliopiston juhlasalin kateederilla. Yliopiston juhlasali on ennen kaikkea akateeminen tila, mutta se oli ennen Finlandiatalon valmistumista 1970-luvulla kirkkosalien lisäksi ainoa suuri ja juhlava tila, johon mahtui kokonainen sinfoniaorkesteri ja yleisö, suuremmat seminaarit ja kokoontumiset. Jean Sibelius johti täällä Helsingin kaupunginorkesteria useita kertoja ja myös hänen viimeinen julkinen esiintymisensä oli Juhlasalissa. Siellä soitettiin silloin Andante Festivo: http://www.youtube.com/watch?v=7VRw9N9OlPo

yliopisto_seinämaalEdelleen Helsingin yliopiston juhlasalissa: Mikä tapahtuma on menossa tässä seinämaalauksessa?

kaisa_kirjastoLopetimme opasopiskelukierroksemme uudessa Yliopiston kirjastossa. Myös ei-akateemiset voivat lainata kirjoja tai muuta materiaalia.  Kaisatalossa on myös kahvila ja kivoja taideteoksia.

kaisa_kirjasto_digi

Kaisakirjasto on huippudigitaalinen. Oppi- ja kurssikirjojen julkaisemista pelkästään sähköisessä muodossa pidetään jo järkevänä, puuta ja paperia säästyy, kirjaston lainausjonot loppuvat, sähköisten kirjojen tietoja on helppo päivittää – tietoja on helppo muuttaa – jopa niin helppo, että jonain päivänä verkossa voi olla web master, joka päättää mikä on tietoa ja mikä ei… Historia tuntee kirjarovioita ja väärän tiedon levittäjät, esimerkiksi Kopernikus ja Galilei joutuivat tekemään kompromisseja, kun kirkko ei hyväksynyt heidän tietoaan maailmankaikkeudesta. Nykyaikana auktoriteetit voivat muuttaa todellisuutta katkaisemalla sähköt tai dilttaamalla tiedostot. Tämä koskee myös oppimisblogeja… jotka ovat digitaalisia oppimispäiväkirjoja. Oletko luottanut pelkästään opettajaan? Tai googleen?

kaisa_kirjasto_lukuOpiskelu on ihanaa design-tuoleissa (Yrjo Kukkapuron Karuselli-tuoli. http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-elama/2008/01/20/designtuoli-voi-poikia-huipputuoton/20081834/139)  ja välillä voi katsella kun sade ropisee ruutuihin ja voi rauhassa räpläillä kirjaa. Mukavan näköisiä poikia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s