Ulla-Maija Rouhiaisen ope-blogi

matkailun oppimispäiväkirja

Hietaniemi- Sibelius – Stadion

Jätä kommentti

Vanhaa_hautausmaataHietaniemen hautausmaa on Suomen merkittävimpiä hautuumaita, koska sinne on haudattu Suomen historian merkkihenkilöitä sekä politiikan, sotahistorian että kulttuurin ja elinkeinoelämän aloilta.aaltohautaAlvar Aalto on jättänyt monia muistomerkkejä elämästään: Mitä Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia muistat?

ramsayhautaKuvanveistäjä Laila Pullisen puoliso Magnus Ramsayn hauta.

kekkonenhautaUrho Kekkosen hauta. Kekkonen on Suomen historian tärkeimpiä henkilöitä, pitkäaikainen poliitikko ja pitkäaikaisin presidentti. Hän oli virassaan 25 vuotta. Häen suurimpia saavutuksiaan kansainvälisessä politiikassa oli ETYK- kokous Helsingissä Finlandiatalossa vuonna 1975.  Silloin Helsingissä nähtiin kaikki maailman tärkeimmät johtajat. Täältä lisätietoa: http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/etyk_kekkosen_uran_huipentuma_2230.html#media=2238

opiskelijatmannhaudVirallinen Helmi liiketalousopiston matkailuopiskelijadelegaatio Marsalkka Mannerheimin haudalla 6.11.2013 Helsingin Hietaniemen hautausmaalla.

eurauhanpal.. joku oli käynyt jättämässä upseeriopiskelijoiden seppeleen päälle pinssin kokoisen kommentin, EU:n rauhanpalkintomerkin.

Sitten lähdimme Sibeliuspuistoon, mutta koska jotkut olivat jäässä ja kaikki halusivat kahvia tai käydä vessassa ( aivan kuten asiakkaatkin haluavat) pidimme mukavan breikin töölöläisessä kauppa-kioski-kahviossa:

storessa1Tiia suunnittelee opastusta.

sibeliuspuisto_puuSibeliuspuiston puu laulaa syyslaulua

sibeliuspuisto_opis2

Kaikki kuuntelevat kiinnostuneina

sibeliuspuisto_opis                                                                                                                 ja oppivaisinaannasofia_ ja tarkkaavaisina

annina1 Anniinan opastusharjoittelua.

Kuulemme myös Sibeliuksen Karelia-sarjasta hienon Alla marcia-osan, jonka hän sävelsi Kolin ja Karjalan maisemien innoittamana. Kolin me näimme Eero Järnefeltin maalaamana Rautatieaseman Eliel-ravintolan seinällä. Järnefelt oli Sibeliuksen vaimon Ainon veli ja he olivat yhtä matkaa Kolilla. Tästä voit kuunnella miltä siellä tuntui ja kuullosti 1900-luvun alussa: http://www.youtube.com/watch?v=AIois3Gaegk Sibeliuspuistosta menimme Olympiastadionille:

stadion

stadion_viipale Stadionin tornista näkyy vaikka mitä, esimerkiksi tornin juurella on hieno viipale istutuksia.

stadion_ops

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s